Blackview User Forum

 
User avatar
blackview_admin
Posts: 6781
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: [USEFUL] A faulty charging board may cause mic and speaker problems

Wed Feb 13, 2019 5:32 pm

69mustang wrote:
Ok I've just replaced the charging board in a BV9000 pro. It's not as straight forward as it looks. Unclip the gps plug then unsolder the speaker. then unsolder the mic then unclip the ribbon connector and then undo the only screw. sounds easy ???. Nah. Then the reverse with the new board sounds easy "eh". So I turned it on and all good but no speaker sound "F" so I checked all the solder joints all good. So lucky for me I bought three new boards and fitted another new one But still the same "F" So I figured that I may have damaged the speaker on removal. so I checked online and couldn't find one the same. So I thought that I had better reassemble it till I could find a new one.  But as soon as the last couple of screws were tightened the speaker started working. I had a similar problem with a AGM X1 so keep that in mind 

Hi there, please keep in mind that this is the bv8000 pro forum section. 
 
alohas
Posts: 2
Joined: Thu Oct 19, 2017 3:44 pm

Re: [USEFUL] A faulty charging board may cause mic and speaker problems

Mon Feb 25, 2019 8:56 pm

hello, got some problems with loudspeaker. When start to listen music, or other sound starts to play, speaker volume is very loud, but just after one second or less the volume drops by 50% and stays like that. When you stop playing and start again, sound playing silently, but sometimes volume is high as should be and instantly drops 50% again. and this happening all the time.  ( hope you understand my problem :DD )
volume bar is at max.
No updates, and factory resets helps.

May this problem could be caused by faulty chargeboard???
 
User avatar
blackview_admin
Posts: 6781
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: [USEFUL] A faulty charging board may cause mic and speaker problems

Tue Feb 26, 2019 10:11 pm

alohas wrote:
hello, got some problems with loudspeaker. When start to listen music, or other sound starts to play, speaker volume is very loud, but just after one second or less the volume drops by 50% and stays like that. When you stop playing and start again, sound playing silently, but sometimes volume is high as should be and instantly drops 50% again. and this happening all the time.  ( hope you understand my problem :DD )
volume bar is at max.
No updates, and factory resets helps.

May this problem could be caused by faulty chargeboard???


Yes. It may be caused by a faulty chargeboard.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests