Blackview User Forum

 
pahan35
Topic Author
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:26 pm

[SOLVED] Can't establish 3G connection after continuous non active period

Fri Apr 20, 2018 10:51 pm

Usually I connect to internet via Wi-Fi, but when I go to the country on weekend I use 3G.
Usually when I try to establish 3G connection I can't do it:
3G connection switches to turned on but actually there is no connection (no small 3G sign above network level and no internet in browser). Sometimes it happens even in a day of non active period or even less.

As workaround for resolving this problem I enable and disable flight mode: after that in most of cases I can establish 3G connection successfully with internet connection.

P.S: I'm from Ukraine. Noticed same behavior on 2 used carriers.
 
blackview_admin
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Sun Apr 22, 2018 12:43 am

Hi there!

Unfortunately i can't reproduce such issue on my device... and never heard about that before.

1) What's your firmware version? did you perform a factory reset after updating your device to any newest firmware?

2) How much signal strenght do you get from your carrier when you go to country?
 
pahan35
Topic Author
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:26 pm

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Thu May 03, 2018 11:17 pm

Hi, blackview_admin!

1) I have last firmware 20180308.

I'd noticed that problem since I started using the phone at the end of September 2017.

I did the factory reset after last firmware flashing.

2) Signal strength is good (full or 75% of signal usually).

Can I help you in some way with finding the reason of this issue? Maybe I can collect some logs or something like that?

P.S: it's really annoying issue due to which I waste 2-3 minutes to establish internet connection after some pause for battery saving, wifi using or other reason.
 
blackview_admin
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Fri May 04, 2018 9:53 am

Are you using a double SIM configuration?
 
pahan35
Topic Author
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:26 pm

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Sat May 05, 2018 10:17 am

Yes. I have double SIM in my phone from different carriers.

Their both are active, but for internet, usually, I use only first SIM. For last 2 days (when I see your message and tried to reproduce the problem) internet connection via 3G works properly. Last time when I noticed a problem with it was the beginning of April. Then I use mostly Wi-Fi.

Possibly I faced this problem when I decided to post this topic.

I'll be in the country 12-13 May and can check how it works with EDGE.

Maybe some problem is in moving to other cell or something else cause these days I worked from home and don't move further than 1 km from my apartment.
 
blackview_admin
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Sat May 05, 2018 2:12 pm

pahan35 wrote:
Yes. I have double SIM in my phone from different carriers.

Their both are active, but for internet, usually, I use only first SIM. For last 2 days (when I see your message and tried to reproduce the problem) internet connection via 3G works properly. Last time when I noticed a problem with it was the beginning of April. Then I use mostly Wi-Fi.

Possibly I faced this problem when I decided to post this topic.

I'll be in the country 12-13 May and can check how it works with EDGE.

Maybe some problem is in moving to other cell or something else cause these days I worked from home and don't move further than 1 km from my apartment.



OK, continue checking and gathering infos/details.
 
pahan35
Topic Author
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:26 pm

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Tue May 15, 2018 7:35 pm

Thanks.

ATM I can't reproduce this issue, even when I go to my parents to the country. Maybe carrier changed something in their network or something else happened. So last time I noticed it was the beginning of April 2018.

P.S:
I noticed another not so good bug: sometimes my phone received messages of missed calls due to being offline. Last time I noticed it 7 hours ago. Before that moment I remember the similar problem before flashing to 20180308 firmware (I rare receive input phone calls). Should I post a separate ticket for it? Can I help you somehow with collecting debug data or something else?
 
blackview_admin
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Wed May 16, 2018 12:21 am

pahan35 wrote:
Thanks.

ATM I can't reproduce this issue, even when I go to my parents to the country. Maybe carrier changed something in their network or something else happened. So last time I noticed it was the beginning of April 2018.

P.S:
I noticed another not so good bug: sometimes my phone received messages of missed calls due to being offline. Last time I noticed it 7 hours ago. Before that moment I remember the similar problem before flashing to 20180308 firmware (I rare receive input phone calls). Should I post a separate ticket for it? Can I help you somehow with collecting debug data or something else?

There must be an issue with your carrier... as i was thinking from the beginning  :roll:
 
pahan35
Topic Author
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:26 pm

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Wed May 16, 2018 8:25 pm

Actually it's not totally depends on the carrier. On my old phone, Lenovo S820, I never noticed this issue.

There were a lot of other issues due to broken flash memory, but I have no problem with establishing an internet connection and no missed phone calls due to offline.

Is there any way of investigating the real problem of these issues?
 
blackview_admin
Posts: 5330
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Can't establish 3G connection after continuous non active period

Fri May 18, 2018 8:20 am

If you can't reproduce the issue of the opening post, how can we help you properly?
Unfortunately no other user (or me) have a similar issue on the BV8000 Pro.
The only thing i would do is to continue gathering additional details, hoping also that other users may help us with their feedback.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests