Ambient light sensor not working

Orngrimm
Posts: 2
Joined: Thu Aug 25, 2016 8:06 pm

Ambient light sensor not working

Postby Orngrimm » Thu Aug 25, 2016 8:17 pm

I bought the new r7 and am happy with it in general.
Only one big issue: The ambient light sensor does not work. It always shows me 132 lux. No matter if i am in complete darkness or in direct sunlight.

I tested with various apps and all tell the same: 132 lx

I am on android 6 (Original firmware, came on phone), build 20160720

How to fix this and make the sensor work? i hate it to constantly regulate the screen-brightness manually... On what year are we? 2001 or what?

blackview_admin
Posts: 1742
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Ambient light sensor not working

Postby blackview_admin » Fri Sep 02, 2016 7:45 am

Orngrimm wrote:I bought the new r7 and am happy with it in general.
Only one big issue: The ambient light sensor does not work. It always shows me 132 lux. No matter if i am in complete darkness or in direct sunlight.

I tested with various apps and all tell the same: 132 lx

I am on android 6 (Original firmware, came on phone), build 20160720

How to fix this and make the sensor work? i hate it to constantly regulate the screen-brightness manually... On what year are we? 2001 or what?


Hi,

Have you ever try a factory reset ?

Best regards,
Admin

Manny
Posts: 23
Joined: Thu Aug 04, 2016 9:50 pm

Re: Ambient light sensor not working

Postby Manny » Mon Sep 05, 2016 9:10 pm

blackview_admin wrote:
Orngrimm wrote:I bought the new r7 and am happy with it in general.
Only one big issue: The ambient light sensor does not work. It always shows me 132 lux. No matter if i am in complete darkness or in direct sunlight.

I tested with various apps and all tell the same: 132 lx

I am on android 6 (Original firmware, came on phone), build 20160720

How to fix this and make the sensor work? i hate it to constantly regulate the screen-brightness manually... On what year are we? 2001 or what?


Hi,

Have you ever try a factory reset ?

Best regards,
Admin


I too have this issue. Tried a factory reset and also updated the firmware, nothing worked.


Return to “Service and tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest