Issue after update 20170414

dee-san
Posts: 37
Joined: Wed Oct 19, 2016 10:55 am

Re: Issue after update 20170414

Postby dee-san » Fri May 12, 2017 12:00 pm

Mario Kobolla wrote:Can I change the device and get a device, which works error-free?


Hallo Mario,

diesen Fall hatte ich bislang noch nicht - würde jetzt tendenziell auf einen Gerätedefekt tippen.
Falls ein Hard-Reset nicht geholfen hat, dann sowieso.

Kontaktiere am besten deinen Verkäufer und nicht Blackview direkt; der Support hier will (natürlich) zuerst einige Informationen zum Gerät sammeln, bis sich überhaupt irgendetwas tut. Das kann schonmal einige Monate dauern. Von daher ist der Weg über dem Verkäufer die beste Lösung. Wenn du sogar noch innerhalb der Widerrufsrechtfrist liegst, kannst du noch einfacher ein neues Gerät erhalten ;)

MfG
dee

h0w4rd
Posts: 47
Joined: Sun Dec 04, 2016 10:43 am

Re: Issue after update 20170414

Postby h0w4rd » Fri May 12, 2017 6:35 pm

Please stop OT or else admin won't notice my post. You can create a new thread.

blackview_admin wrote:But we don't know exactly what your problem.

Everything was said here.

Phil wrote:The big problem some users notice, is that the three soft keys below the screen (home, back and menu) don't react well since the 20170414 update. I will try out in the next days if I will experience the same issue after flashing the update.


This is just one problem, but serious and new in 20170414. I had to install an app which creates a floating panel with the buttons back and home.

Other problem is with wi-fi - it keeps connecting and disconnecting every about minute, and some people even say that it causes restart. This problem started from Android 7.

viewtopic.php?f=142&t=112500

And here viewtopic.php?p=305277#p305277

Parcheval
Posts: 122
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:58 am

Re: Issue after update 20170414

Postby Parcheval » Tue May 16, 2017 6:18 pm

h0w4rd wrote:
Phil wrote:The big problem some users notice, is that the three soft keys below the screen (home, back and menu) don't react well since the 20170414 update. I will try out in the next days if I will experience the same issue after flashing the update.


This is just one problem, but serious and new in 20170414. I had to install an app which creates a floating panel with the buttons back and home.
Strange is that personally I don't have such problem, furthermore with a broken display...

Did you try to reinstall 20170414 via Local Update?

SmakDaddy
Posts: 1
Joined: Wed May 17, 2017 11:48 pm

Re: Issue after update 20170414

Postby SmakDaddy » Wed May 17, 2017 11:55 pm

I updated to 20170414 yesterday using the wireless method, and I am having the EXACT same problem as everyone else. What worked perfectly before, is now embarrassingly sub-par. screen sensitivity seems a little worse, but the back and home buttons just do not work (also probably the menu button, but who uses a menu button in this day and age?). they need to be pressed a good 3-4 times before they finally do anything.

I have read in this thread that updating via USB can fix the problem (as well as frequently brick the phone, apparently), but I have followed the update instructions, and I can not even get windows 10 to add the device when the phone is switched off (yes, I am using the win 10 x64 driver, yes, I am running in unsigned driver mode)

blackview_admin
Posts: 3231
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:30 am
Contact:

Re: Issue after update 20170414

Postby blackview_admin » Thu May 18, 2017 10:14 am

SmakDaddy wrote:I updated to 20170414 yesterday using the wireless method, and I am having the EXACT same problem as everyone else. What worked perfectly before, is now embarrassingly sub-par. screen sensitivity seems a little worse, but the back and home buttons just do not work (also probably the menu button, but who uses a menu button in this day and age?). they need to be pressed a good 3-4 times before they finally do anything.

I have read in this thread that updating via USB can fix the problem (as well as frequently brick the phone, apparently), but I have followed the update instructions, and I can not even get windows 10 to add the device when the phone is switched off (yes, I am using the win 10 x64 driver, yes, I am running in unsigned driver mode)


Hi, we also checked, the phone works phone, no problem.

Alexey R.
Posts: 1
Joined: Thu May 18, 2017 4:02 pm

Re: Issue after update 20170414

Postby Alexey R. » Thu May 18, 2017 4:16 pm

обновил андроид еще 5 декабря 2016!Обновление прошло успешно,но как оказалось получил проблему с родным приложением телефон!Переписал все контакты в телефонной книге проблема ушла!Но не давно проблема возобновилась с родным приложением телефон опять!Пришлось скачать приложение телефон с playmarket все работает!Вопрос к админу будут ли произведены работы над устранением проблем 7 и когда будет новое обновление системы?Спасибо

Parcheval
Posts: 122
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:58 am

Re: Issue after update 20170414

Postby Parcheval » Fri May 19, 2017 9:42 am

SmakDaddy wrote:I updated to 20170414 yesterday using the wireless method, and I am having the EXACT same problem as everyone else. What worked perfectly before, is now embarrassingly sub-par. screen sensitivity seems a little worse, but the back and home buttons just do not work (also probably the menu button, but who uses a menu button in this day and age?). they need to be pressed a good 3-4 times before they finally do anything.
I personally don't have any of trouble with these buttons on 20170414...

SmakDaddy wrote:I have read in this thread that updating via USB can fix the problem (as well as frequently brick the phone, apparently), but I have followed the update instructions, and I can not even get windows 10 to add the device when the phone is switched off (yes, I am using the win 10 x64 driver, yes, I am running in unsigned driver mode)
Would suggest to try to install again 20170414 using the Local Update method :
viewtopic.php?f=144&t=101183&p=307071#p307071

If still not working, have a look at the detailed procedure in the same post about the drivers and Win10, works for me.

Phil
Posts: 241
Joined: Sat Oct 22, 2016 2:22 pm

Re: Issue after update 20170414

Postby Phil » Fri May 19, 2017 10:40 am

I flashed 20170414 yesterday and can confirm
-wrong time of GPS information if time-zone is set to European summer time
-laggy reaction of the three softkeys below the screen

bvbw
Posts: 209
Joined: Tue Nov 29, 2016 8:33 am

Re: Issue after update 20170414

Postby bvbw » Fri May 19, 2017 11:34 am

Yes,
i confirm also the laggy reaction for the three soft keys since last OTA update ...

Admin,
we need quickly a patch for fix this important problem !

Don Harry
Posts: 70
Joined: Tue Sep 06, 2016 3:07 pm

Re: Issue after update 20170414

Postby Don Harry » Fri May 19, 2017 1:51 pm

Try to use gloove mode, for me it helped.


Return to “Service and tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest